Pages

Tuesday 29 July 2014

Outfit of the Day

I'm very fond of my new dress from BlackMilk. It's a Burned Velvet Maxi Dress, black, naturally ;P I wore it to go to a museum since it was so unbelievably hot and I knew the Vapriikki museum has excellent air conditioning. It was a nice and cool way to spend the hottest hours of the day!



Dress - BlackMilk Burned Velvet Maxi Dress


I have to say I'm not crazy about their sizing. I have two short dresses, one is size S and one is M, because the S felt a tiny bit tight on me. The M doesn't fit me like I hoped, the hem starts to widen a bit too high, and I think this is because of the size being a bit too loose. But then again the tiny sleeves don't sit right, they want to rise off my shoulders in the size M. And I don't think my shoulders are that broad, even with the muscles the pole dancing has given me!

This dress is size S, and when it arrived it was very tight on the top. I had consulted the size guide at the website and checked if I read it wrong, but nope, my bust with a bra on is still 2 cm smaller than what the size S claims to be. I emailed the customer service and they got back to me, but the result was still that the fabric is so stretchy that it will loosen with wear to fit. I do expected garments to correspond to the measurements promised, so I feel it is a bit weird to have a sizing table when it doesn't match the products. But yes, the fabric does loosen with wear, but it would have been much more comfortable to be able to wear the dress comfortably from the start!

This is the reason I love the dress! So much fabric, the hem moves beautifully when I walk!

18 comments:

  1. Aivan ihana mekko!! Näyttää upealta sun päällä!

    Joustavien kankaiden osalta vaatteiden kaavoitus on sellainen, että niissä huomioidaan se joustavuus ja valmiin vaatteen mahdollinen venyminen käytössä jo kaavoitusvaiheessa. Jos vaate tehtäisiin valmiiksi istuvaksi, niin käytössä kun kangas venyisi, niin se muuttuisi sitten puolestaan liian isoksi, mikä ei tietenkään olisi laisinkaan hyvä juttu, ja pahimmassa tapauksessa vaate ei enää olisi muutaman käyttökerran jälkeen käyttökelpoinen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Ehkä sitten vaan joku maininta tuotteen kohdalle että PS. tää sitten puristaa sun tissejä ensimmäiset pari viikkoa ;D Käyttäjäkuvista päätellen en ole ainoa jolla on tällainen pulma, ja jännästi mekko istuu muualta oikein nätisti vaikka kokotaulukon mukaan sen pitäisi varmaan puristaa muualtakin. Lähinnä en arvosta kainalotissejä edes väliaikaisesti ;P

      Delete
  2. Sooo frustrating when things don't match measurements! Grrrr! I have had problems like this with mistagged items, but never them giving bigger measurements on purpose

    ReplyDelete
    Replies
    1. I just think it's very weird when clearly all other measurements are fine, but then the bust is done very differently. But I'm sure it will loosen with time!

      Delete
  3. At least you look breathtaking!

    ReplyDelete
  4. Mulla on ihan sama, en meinannut saada mekkoa edes päälle ensimmäisellä sovituksella, niin kireä se oli rintamuksesta! Kuitenkin kaikissa muissa ko. merkin vaatteissa on sama koko ja mittojen mukaan sopii hyvin, joten todella on naftiksi kaavoitettu ainakin nämä maximekot yläosastaan! Mutta onhan tuo niiiin ihana.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulla on ollut erityisiä haasteita päästä mekosta ulos, mutta siihen kyllä tekee osansa toi sisähauiksen melko tuore tatuointi jonka hinkkaamista koitan vältellä. Mutta selkeesti tässä mallissa on rinnuksissa jotain vähän erikoista! Vielä kun kuviosta näkyy tosi selkeästi kun se venyy. Mutta kuten sanoit, on sen verran ihana että voi jopa sietää hetken kainalotissejä ;P

      Delete
  5. Oh, that dress is wonderful - I think I prefer it in this cut to the skater. That sucks about the sizing, though.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you! I think the fabric can truly shine with this cut, with the skater dress it looks nice but not superb :)

      Delete
  6. Tosi kaunis mekko, tälläista maksimekkoa voisin käyttää itsekin! :) Joustavien matskujen kanssa on kyllä omat juttunsa kaavoituksessa ja ompelussakin, mutta itse aina ihmettelen sitä, että valmistajien antamista mitoista vaate saisi heittää +2cm tai -2cm ja se on ihan normaalia. Minusta aika erikoista, koska esimerkiksi tälläisissa tyköistuvimmissa vaatteissa jo se kaksi senttiä vaikuttaa istuvuuteen paljon, kuten tässä siunkin tapauksessa näkyy. Tuli vaan mieleen tästä postauksesta, mutta kaunis mekkohan tuo on ja varmasti sen arvoinen, että kestää hetken niitä kainalotissejä. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Mä etsiskelin pitkään maksimekkoa jossa olisi kunnolla leveä helma, kun geisha-sipsutus ei kiinnostanut. Tää oli täydellinen siihen tarpeeseen :) Selvästi tässä mallissa tosiaan pari senttiä on paljon, ja ei se samanlailla ole tiukka vyötäröltä. Ehkä koitetaan imarrella käyttäjää että tuntuis hinkit isommilta? ;D

      Delete
  7. Scheisse, pakko se vaan on toi mekko ostaa, oon nyt jo muutaman kuukauden viivytellyt sitä, mutta näyttää niin hyvältä sunkin päällä, että pakko saada pian itsellekin!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...