Monday, 17 November 2014

Soft Look and Curls

I went to Helsinki for a friend's birthday party on Saturday. I wanted to wear light shades on my face, and grabbed my trusted taupes to create a soft look with a defined crease. I paired light eyes with a my-lip-but better shade of Manhattan Lips2Last, it's a shimmery mauve shade.

I used:
Concrete Minerals - Doe-Eyed (dark brown)
Fyrinnae - Moonchild (pearlescent champagne)

I look so serious ;D I did take smiley pics too, but they all looked retarded, sorry!The curls were done with a tapered Remington curling wand. My other half helped, I have so much hair that doing the back of the head is a pain! I really like the wand, it's fast and easy, and my hair holds curls made with it very well.

I put Moonchild on the whole lid, all the way up to the brows. Doe-Eyed is in the crease, blended out, and on the lower lashline very lightly applied. No liner, just mascara! An easy look but still gives nice definition to the eyes.


19 comments:

 1. So beautiful - I just love your hair!

  ReplyDelete
 2. So nice, I always admire a good nude look, and for some reason I found it very hard for me to make a good nude look.
  It suits you so good, letting hair and eyes pop even more.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks! Nude looks are really tricky, and trying to take decent photos of them is even more tricky!

   Delete
 3. Ihana! Muhun iskee just nyt tosi lujaa tällaiset vaaleat ja pehmeät lookit. Todella kauniilta sävyjä. Sulle sopii kyllä vähän kaikki, ihailtavaa monipuolisuutta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon! Mä kyllä ajelehdin tummista lookeista ihan hempeän vaaleisiin ja tykkään vähän kaikesta, tosi mukava kuulla että tuntuvat sopivan! Harmi että ihmisellä on vaan yhdet kasvot, voisit meikata useemmatkin kun innostun ;P

   Delete
 4. Hei, mistä tuo mahtava koru on? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on eBay-löytö! Tulee varmaankin esiin kun hakusanoiksi laittaa suunnilleen "silver deer necklace". Mun tuli Kiinasta ja maksoi alle viisi euroa, ehdottomasti sen arvoinen! Briteistä löytynee hiukan korkeammalla hinnalla mutta selvästi lyhyemmällä postitusajalla :)

   Delete
  2. Kiitos paljon :) arvelinkin sellaiseksi löydöksi, mutta ei voi tietää kysymättä että löytyisikö moisia ihan naapurikaupasta :)

   Delete
  3. Ole hyvä! Mä näin korun aluksi jossain blogissa ja hatutti kun kirjoittaja ei suostunut vastaamaan kysymyksiin siitä mistä niitä saa, vaikka esitteli sitä uutena hankintana. Oon ite ottanut tiukan linjan että ehdottomasti tarjoan lukijoille mahdollisuuden hankkia kamat joita mulla on näytillä, siksihän mä niitä käytän kun ovat hyviä ja kivoja, kyllä kaikilla halutessaan pitää sellaisia olla!

   Delete
  4. Tilasin muutama päivä sitten saman korun ja nyt sattumalta päädyin blogiisi tähän postaukseen, jossa tuo peura esiintyy. Ilahduttavaa nähdä, että koru on noin hieno muissakin kuin myyjän kuvissa! Kiina-kamat kun myyjien kuvissa joskus eroavat aika vahvastikin siitä, mitä paketista lopulta ilmestyy..:D Diggailen btw asennettasi tuossa kertoako lukijoille vai eikö -asiassa, jotenkin tökeröä esitellä ostosta ja salailla ostopaikkaa. Jään lukijaksi ^^

   Delete
 5. Very pretty! Your hair is beautiful!

  ReplyDelete
 6. This is such a gorgeous way to wear eyeshadow. Lovely and subtle :)

  ReplyDelete
 7. So elegant and pretty! Love the make up and the shirt.

  ReplyDelete
 8. Hee hee my pictures come out quite serious looking too! Concentrating on picture taking is hard!

  ReplyDelete
  Replies
  1. So true! This morning it was super hard to keep my eyes open for make-up pics, because the lights are so bright and I was so sleepy and it's so dark outside. So now I have plenty of squinting pictures ;D

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...